Fost procuror de la Parchetul General, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul procuror Cătălin Ceort, de la Parchetul General, a fost condamnat marţi, de magistraţii ÎCCJ, la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, în timp ce avocatul suspendat Victor Ignat a primit trei ani de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă.

1174 afișări
Imaginea articolului Fost procuror de la Parchetul General, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

Fost procuror de la Parchetul General, condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită

„Condamnă pe inculpatul Ceort Cătălin Nicolae, la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (...) Condamnă pe inculpatul Ignat Victor, la 3 ani închisoare pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. În baza art. 91 alin.1 Cod penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe o durată de 4 ani, ce constituie termen de supraveghere pentru inculpat, potrivit art.92 Cod penal. (...) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile în cadrul Primăriei Voluntari sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov. (...) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei.

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, în 2017, pe procurorul Cătălin Nicolae Ceort, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub acuzaţia de luare de mită, acesta pretinzând 260.000 de euro de la un om de afaceri.

Potrivit DNA, în luna decembrie 2016, Cătălin Nicolae Ceort, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică, ar fi pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului. În schimbul banilor, procurorul ar fi urmat să dea o soluţie favorabilă în respectivul dosar.

Banii ar fi fost pretinşi prin intermediul lui Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti, trimis şi el în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de complicitate la luare de mită.

"La data de 27 decembrie 2016, în scopul arătat mai sus, inculpatul Ignat Victor a primit de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată într-un comunicat al DNA, de la acea vreme.

Pe 21 aprilie 2017, Ceort a fost suspendat din funcţia de procuror de către Secţia pentru procurori a CSM, ca urmare a trimiterii sale în judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici