Fostul avion al lui Nicolae Ceauşescu intră în slujba americanilor

  • Boeing 707 Carpaţi, cunoscut ca avionul prezidenţial al lui Ceauşescu, va fi în slujba avioanelor Forţelor Navale şi Aeriene Americane
  • Avionul urmează să fie modificat pentru a efectua misiuni de realimentare în aer
  • Avionul prezidenţial a părăsit România în 2012, când a fost vândut către firma americană Omega Air
17176 afișări
Imaginea articolului Fostul avion al lui Nicolae Ceauşescu intră în slujba americanilor

Fostul avion al lui Nicolae Ceauşescu intră în slujba americanilor

Fostul avion prezidenţial al dictatorului Nicolae Ceauşescu intră în slujba Forţelor Navale şi Aeriene Americane, scrie boardingpass.ro.

Boeing-ul prezidenţial a părăsit România în 2012 şi de atunci nu a mai efectuat zboruri. De curând, Skyliner Aviation a anunţat că Boeing-ul 707-3K1C a zburat pe data de 7 aprilie, fiind înregistrat cu numărul N707GF.
 
Avionul dictatorului român urmează să realimenteze în aer avioanele Forţelor Navale şi Aeriene Americane, mai scrie sursa citată. Pentru a îndeplini această misiune, aeronava va suferi modificări.
 
Boeing-ul 707-3K1C Carpaţi a fost cumpărat în 1974 pentru Ceauşescu, dar ulterior a fost folosit şi de ceilalţi preşedinţi ai României, ultimul fiind Traian Băsescu. În 2012, avionul prezindeţial a fost vândut de Romavia, cu două milioane de euro, către compania americană Omega Air.  
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici