Fostul cumnat al lui Cioacă a fost condamnat în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş

Fostul cumnat al lui Cristian Cioacă, inspectorul principal Laurenţiu Bălan, a fost închis, la sfârşitul săptămânii trecute, la Penitenciarul Colibaşi, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul permiselor de conducere obţinute fraudulos în judeţul Argeş.

562 afișări
Imaginea articolului Fostul cumnat al lui Cioacă a fost condamnat în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş

Fostul cumnat al lui Cioacă a fost condamnat în dosarul permiselor obţinute fraudulos în Argeş (Imagine: Shutterstock)

Inspectorul principal Laurenţiu Bălan, judecat în dosarul permiselor de la Argeş a fost închis, vineri, la Penitenciarul Colibaşi, după ce, cu o zi înainte, a fost condamnat definit la trei ani şi jumătate de închisoare pentru trafic de influeţă.

Bălan a ajuns la închisoare după ce, la data de 6 martie 2012, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Bărbatul a atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă recursul său a fost respins la data de 27 iunie 2013. O zi mai târziu, acesta a fost încarcerat.

Laurenţiu Bălan este fratele primei soţii a lui Cristian Cioacă, Lavinia Bălan.

De altfel, numele Laviniei Bălan apare şi în dosarul în care fratele ei a fost închis. În anul 2008, când a izbucnit scandalul permiselor de conducere acordate fără examen de poliţiştii argeşeni, procurorii DNA au descoperit că Laurenţiu Balan, care lucra în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Argeş, îşi împuternicise sora să achite peste 700.000 de euro, sumă care reprezenta avansul pentru şase apartamente din Bucureşti.

Bărbatul a fost închis în acelaşi penitenciar în care se află şi Cristian Cioacă, aflat în arest preventiv pentru uciderea celei de-a doua soţii, avocata Elodia Ghinescu.

Laurenţiu Bălan a fost acuzat, alături de alte 15 persoane, în dosarul permiselor eliberate fraudulos în Argeş, între care şi fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Argeş, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, şi fostul său adjunct, Vasile Voinea.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2006 - iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat, conform procurorilor, mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici