Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv vineri la trei ani de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, pedeapsa fiindu-i astfel redusă de la şapte ani, aşa cum hotărâse iniţial prima instanţă.

573 afișări
Imaginea articolului Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

Fostul deputat Alin Trăşculescu a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare (Liviu Adascalitei / Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti l-a găsit vinovat pe fostul parlamentar Alin Trăşculescu de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, şi instigare la spălare de bani, condamnându-l la trei ani de închisoare cu executare.

Astfel, instanţa a decis: "contopeşte cele trei pedepse principale şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, acesta urmând a executa în final o pedeapsă rezultantă de trei ani de închisoare. Menţine sechestrul asigurător asupra bunurilor şi a sumelor de bani deţinute de către inculpatul Trăşculescu Alin-Silviu, până la concurenţa sumei de 100.000 lei".

Două dintre persoanele judecate în dosar au fost condamnate definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare iar cea de-a treia a fost achitată.

În primă instanţă, fostul parlamentar PDL a fost condamnat la şapte ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Silviu Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Vrancea, ar fi pretins de la martorul denunţător Mircea Alexandru Vintilescu, cu complicitatea lui Marian Valeriu Calotă, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior ar fi fost majorată la 150.000 de euro, din care ar fi primit, cu ajutorul lui Calotă, suma totală de 364.000 de lei, în patru tranşe - de 30.000 de lei, 124.000 de lei, 100.000 de lei şi 200.000 de lei.

Ulterior, Trăşculescu ar fi pretins încă 1,1 milioane de lei, bani pe care ar fi impus să îi primească în două tranşe, de 50.000 de lei şi, respectiv, 1.050.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici