Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, va PREDA cursuri de Securitate Globală la Universitatea de Vest Timişoara. Decan: Studenţii să intre în contact cu cineva care are experienţă în domeniu

Fostul prim adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, va susţine conferinţe sau cursuri la masteratul de Studii de Securitate Globală la Universitatea de Vest Timişoara (UVT), o decizie finală urmând să fie luată peste două săptămâni, în şedinţa Senatului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

959 afișări
Imaginea articolului Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, va PREDA cursuri de Securitate Globală la Universitatea de Vest Timişoara. Decan: Studenţii să intre în contact cu cineva care are experienţă în domeniu

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, Florian Coldea, va PREDA cursuri de Securitate Globală la Universitatea de Vest Timişoara. Decan: Studenţii să intre în contact cu cineva care are experienţă în domeniu

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Robert Reisz, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că este important pentru studenţi să intre în contact cu cineva care are experienţă în domeniu.

”Noi avem un masterat de Studii de Securitate Globală unde avem invitaţi experţi externi care au experienţă în domeniu, care vorbesc în cunoştinţă de cauză. În acest context l-am invitat şi pe dl. Coldea. Încă nu s-a clarificat care va fi varianta finală, fie să ţină un curs, fie să ţină două sau trei conferinţe pe parcursul semestrului, o decizie urmând să fie luată în şedinţa Senatului UVT peste două săptămâni. Nouă ne-ar conveni oricare dintre cele două variante, important fiind ca studenţii noştri să intre în contact cu cineva care are o expertiză în acest domeniu. În cazul în care va susţine cursuri, dl. Coldea va fi remunerat în regim de plată cu ora”, a spus Reisz.

Potrivit acestuia, Consorţiul ”Universitaria”, din care fac parte UVT, UBB Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti, ASE Bucureşti şi Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a semnat un protocol cu Academia Naţională de Informaţii în condiţiile în care au programe de studii de securitate şi au nevoie de experţi în domeniu.

Fostul prim-adjunct al şefului SRI, generalul Florian Coldea, predă două ore pe săptămână şi la Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat în regim de plată cu ora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici