Fostul şef al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, audiat la Parchet

Fostul şef al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, s-a prezentat, miercuri, la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat în dosarul privind incendiul din 16 august, în urma căruia au murit cinci bebeluşi, iar alţi şase au fost grav răniţi.

111 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, audiat la Parchet

Fostul şef al Maternităţii Giuleşti, Bogdan Marinescu, audiat la Parchet (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Bogdan Marinescu a venit însoţit de avocatul Marian Nazat.

În urma propunerii ministrului Sănătăţii şi din dispoziţia primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti (Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Panait Sârbu") a fost suspendată, în 18 august, până la finalizarea anchetei privind incendiul, iar în funcţia de director al maternităţii a fost numită Cecilia Victoria Nicolau, medic primar anestezist.

Victoria Nicolau a fost şi ea la Parchetul instanţei supreme, miercuri, discuţia cu procurorii durând o oră.

În cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost arestată, marţi, asistenta Florentina Cîrstea, cea care era responsabilă cu supravegherea micuţilor în seara de 16 august, când a izbucnit incendiul în salonul de terapie intesivă a maternităţii.

Cîrstea a contestat la Tribunalul Bucureşti măsura preventivă, instanţa urmând să ia o decizie luni, 30 august.

Miercuri, au fost citaţi pentru audieri părinţi ai bebeluşilor decedaţi sau răniţi în incendiu, dar şi alte cadre medicale din maternitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici