FOTO | Combinatul siderurgic din Galaţi va fabrica circa 60% din cantitatea de tablă pentru acoperişuri

Combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi vrea să devină liderul pieţei de tablă pentru acoperişuri metalice, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro într-o linie de producţie care va asigura circa 60 la sută din tabla zincată pre-vopsită necesară pe piaţa internă.

1400 afișări
Imaginea articolului FOTO | Combinatul siderurgic din Galaţi va fabrica circa 60% din cantitatea de tablă pentru acoperişuri

FOTO | Combinatul siderurgic din Galaţi va fabrica circa 60% din cantitatea de tablă pentru acoperişuri

„Arcelor Mittal Galaţi anunţă lansarea unei noi familii de produse – rulourile din oţel acoperite organic, în urma unui pachet investiţional în valoare de 15 milioane de euro. Suntem mândri să deschidem o activitate industrială cu totul nouă în cadrul combinatului nostru, care va oferi produse cu valoare adăugată mare. Acest lucru demonstrează angajamentul ArcelorMittal pentru Galaţi şi pentru România”, a declarat, la inaugurare, directorul general al ArcelorMittal Galaţi – Skopje, Bruno Ribo.

Reprezentanţii combinatului estimează că linia va produce 80.000 - 90.000 de tone pe an de tablă zincată vopsită. În momentul de faţă, pe piaţa autohtonă există o cerere de 150.000 de tone pe an.

„Cu o capacitate de până la 90.000 de tone pe an, linia livrează în special pentru piaţa internă, dominată în prezent de importuri dar care arată o promisiune de creştere. Linia cu acoperire organică produce benzi într-o gamă largă de grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, cu diferite adâncimi ale stratului de vopsea şi cu finisaje atât mate cât şi lucioase. Investiţia are drept scop satisfacerea aşteptărilor clienţilor din segmente industriale cum ar fi: acoperişuri metalice, sisteme de scurgere şi drenaj, panouri sandwich, răcitoare industriale şi altele”, se arată într-un comunicat de presă al ArcelorMittal Galaţi.

Investiţia de la combinatul gălăţean a fost făcută în condiţiile în care ArcelorMittal Galaţi funcţionează de ani buni în pierdere. Noua unitate de producţie ar trebui să fie profitabilă deoarece cererea pe piaţa internă este destul de mare, iar în prezent, comercianţii de acoperişuri din România cumpără tabla gata vopsită în special din import, o prelucrează şi apoi o vând distribuitorilor de materiale de construcţii sau clienţilor finali.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici