Franks: Restructurarea sectorului public şi adoptarea de reforme trebuie să continue în anii următori

Restructurarea sectorului public trebuie să continue în anii următori, chiar dacă nu va mai fi nevoie de o consolidare fiscală bruscă, astfel încât în urma reformelor economia să devină mai eficientă şi competitivă, a declarat, vineri, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

33 afișări
Imaginea articolului Franks: Restructurarea sectorului public şi adoptarea de reforme trebuie să continue în anii următori

Franks: Restructurarea sectorului public şi adoptarea de reforme trebuie să continue în anii următori (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"A existat o ajustare substanţială a echilibrului fiscal datorită măsurilor foarte dificile, dar necesare, care au fost luate. Nu va fi nevoie de o consolidare de o asemenea mărime în 2011 şi 2012, dar asta nu înseamnă că nu mai este nevoie de reforme pentru ca România să aibă o creştere economică mai rapidă şi o economie mai eficientă şi mai competitivă", a spus Franks, la un seminar organizat de BNR cu ocazia aniversării a 130 de ani de activitate.

El a menţionat că dacă un stat nu trebuie să realizeze o consolidare fiscală bruscă nu înseamnă că acesta nu trebuie să reformeze şi mai mult sectorul public şi să implementeze reforme structurale.

"Cred că trebuie continuată restructurarea sectorului public şi cred că vedem unele iniţiative în prezent, adică există reforma pensiilor, a doua rundă a reformei salariale, va exista o continuare a reducerii sectorului public, există iniţiative de a lucra asupra sistemului de beneficii sociale", a spus Franks.

El a precizat că o echipă tehnică a FMI se află în prezent la Bucureşti şi analizează eficienţa cheltuielilor publice şi modul de îmbunătăţire a acesteia.

"Procesul de reformă trebuie să continue dincolo de 2010", a mai spus oficialul FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici