Fratele lui Bercea Mondial, internat la SJU Craiova după ce, la audieri, a acuzat dureri la inimă

Fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, ridicat miercuri dimineaţă în urma unor percheziţii domiciliare în Dolj, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, după ce, în timpul audierilor, a acuzat dureri la inimă, el fiind internat.

321 afișări
Imaginea articolului Fratele lui Bercea Mondial, internat la SJU Craiova după ce, la audieri, a acuzat dureri la inimă

Fratele lui Bercea Mondial, internat la SJU Craiova după ce, la audieri, a acuzat dureri la inimă (Imagine: Octav Ganea-Publimedia)

Vasile Anghel a acuzat dureri în piept în timpul audierilor, o ambulanţă fiind chemată la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, unde erau audiaţi cei trei bărbaţi suspectaţi de fals şi înşelăciune, care fuseseră ridicaţi în urma percheziţiilor.

În final, la spital au fost duşi doi dintre cei trei bărbaţi audiaţi, întrucât unul dintre complicii lui Vasile Anghel a reclamat că şi lui îi este rău.

"Două persoane, suspecte de înşelăciune şi fals s-au simţit rău şi au acuzat mai multe dureri, fapt pentru care a fost solicitat serviciul Ambulanţei, care a venit şi le-a preluat pe cele două persoane, ulterior acestea fiind transportate la Spitalul nr. 1 Craiova", a declarat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt IPJ Dolj.

"Două persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă, una care acuza dureri coronariene, la inimă, şi un alt pacient care acuza că simte amorţeli în corp. Amândoi pacienţii au fost admişi în Unitatea de Primiri Urgenţe, unul în aria de monitorizare şi altul în cea de consultaţii", a declarat Cristina Geormăneanu, purtătoril de cuvânt SJU Dolj.

Lui Amar Generalu i s-a făcut un set complet de analize, iar celălalt bărbat a părăsit spitalul imediat după consultaţii.

"I s-au făcut investigaţii de laborator, investigaţii imagistice, inclusiv computer tomograf cranian, pacientul a fost consultat de cardiolog", a spus Cristina Geormăneanu.

La spital a ajuns şi avocatul lui Vasile Anghel, care nu cunoştea motivele pentru care clientul său a fost ridicat pe poliţişti şi nici de ce se află în spital.

"Clientului meu nu i-a adus la cunoştiinţă nicio învinuire. Miercuri dimineaţă, la ora 8.30, clientul meu m-a sunat şi m-a rugat să vin la Poliţia Judeţeană Dolj, întrucât la el acasă e un echipaj de poliţie care i-a spus că îl duce la Inspectoratul de Poliţie Dolj. Când eram la poarta Inspectoratului, am văzut că vine o maşină de Ambulanţă, care îl preia pe clientul meu şi acum aştept să mi se spună şi mie în ce bază este dânsul adus la Poliţie", a declarat Ovidiu Nuţă, avocatul lui Vasile Anghel.

În urma investigaţiilor medicale, doctorii au decis că Vasile Anghel trebuie internat, fiind diagnosticat cu angină pectorală instabilă şi diabet zaharat.

După ce va fi externat, el se va reîntoarce la audieri, urmând să se decidă dacă i se va emite sau nu ordonanţă de reţinere.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele celorlaţi doi bărbaţi audiaţi, pentru înşelăciune şi fals.

Fratele lui Bercea Mondial a fost ridicat de poliţişti, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii făcute în localitatea Drăgăneşti din judeţul Olt. Alături de fratele lui Bercea, au mai fost ridicate alte două persoane, toţi fiind suspectaţi de înşelăciune şi fals.

Cei trei au fost duşi la audieri la Poliţia Dolj.

Conform anchetatorilor, cele trei persoane întocmeau facturi, contracte şi devize de plată false, iar cu acestea mergeau la instanţe şi cereau executarea silită a unor primării, pe motiv că le-au livrat diverse mărfuri care nu le-au fost achitate. Ei declarau la instanţe că au livrat primăriilor pubele sau obiecte pentru locurile de joacă.

"Din cercetările poliţiştilor craioveni s-a stabilit că suspecţii, prin folosirea de documente false (facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj pe care le-au investit cu formulă executorie. Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment fiind identificate şase primării din judeţul Dolj", declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt la Poliţiei Dolj.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, într-un dosar în care era cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul.

Bercea Mondial a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiul lui a primit şapte ani de închisoare, iar soţia lui Anghel Sandu a fost condamnată la trei ani cu suspendare.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Craiova pentru spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro şi 400.000 de lei, precum şi pe 13 imobile.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetaţi de Poliţia Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici