Fraţii lui Hayssam cer să li se ridice interdicţia de a părăsi România pentru a merge la Mecca

Omar Mukhles şi Omar Mahmoud, fraţii lui Omar Hayssam, judecaţi la Curtea de Apel Oradea, alături de Tartousi Mustafa, pentru că ar fi organizat fuga lui Omar Hayssam din ţară, au cerut instanţei să le ridice interdicţia de a părăsi România pentru a putea merge în pelerinaj religios la Mecca.

28 afișări
Imaginea articolului Fraţii lui Hayssam cer să li se ridice interdicţia de a părăsi România pentru a merge la Mecca

Fraţii lui Hayssam cer să li se ridice interdicţia de a părăsi România pentru a merge la Mecca (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unei solicitări înregistrate, în 19 octombrie, la Curtea de Apel Oradea, unde se judecă dosarul fugii lui Hayssam din ţară, Omar Mukhles şi Omar Mahmoud au solicitat instanţei orădene ca în 25 noiembrie, când va avea loc următorul termen al procesului în care sunt judecaţi pentru că, în iunie 2006, ar fi participat şi înlesnit ieşirea ilegală a lui Omar Hayssam din România, să le ridice interdicţia de a părăsi România, pentru a putea participa la un pelerinaj religios la Mecca, pelerinaj care se va desfăşura până în 5 decembrie.

"Procesiunea trebuie realizată cel puţin o dată în viaţă şi nu trebuie amânată din momentul în care există posibilitatea efectuării ei", se arată în solicitările făcute de cei doi sirieni.

Dosarul acestui caz conţine nouă volume, dintre care unul cu documente clasificate şi a ajuns la Oradea în urma unei cereri de strămutare formulate de avocatul fraţilor Omar în primăvara acestui an, iar judecătorii au solicitat deja Ministerului Justiţiei să comunice oficial dacă Omar Hayssam, despre care tatăl său pretinde că este arestat de aproape doi ani în Siria, este deţinut în vreun penitenciar din ţara menţionată. Răspunsul Ministerului Justiţiei a fost, însă, negativ.

"Am înaintat solicitarea autorităţilor siriene pe 5 mai 2009 însă până la data redactării acestei adrese, 29 iunie 2009, nu am primit vreun răspuns", se arăta în actul înaintat de Ministerul Justiţiei Curţii de Apel Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici