Funcţionarii publici intră în grevă generală dacă nu primesc o creştere salarială de 50%

Funcţionarii publici din administraţia centrală şi locală vor intra în grevă generală, începând de săptămâna viitoare, dacă nu primesc o majorare salarială de 50%, nivel de care vor beneficia profesorii, a declarat, joi, Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Funcţionarilor.

10 afișări
Imaginea articolului Funcţionarii publici intră în grevă generală dacă nu primesc o creştere salarială de 50%

Funcţionarii publici intră în grevă generală dacă nu primesc o creştere salarială de 50% (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Noi am fost dispuşi pentru rezolvarea unitară a problemei salarizării în sistemul public. Dacă pentru profesori s-a luat o decizie politică de majorare a salariilor cu 50%, atunci nici noi nu vom accepta o creştere sub acest nivel. Să fie şi în cazul nostru o decizie politică, altfel ar fi existat o negociere pe fundamente economice", a spus Marica.

Preşedintele federaţiei sindicale a arătat că majorare salariilor funcţionarilor ar însemna un efort bugetar de 5,5 miliarde de euro anul viitor şi de 1,1 miliarde lei pentru ultimele luni ale acestui an.

Marica a arătat că a declanşat conflictul de muncă în urmă cu două săptămâni şi jumătate şi că vor fi îndeplinite condiţiile pentru a intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de săptămâna viitoare.

"Nu am evaluat consecinţele financiare ale declanşării grevei generale, însă mă tem că România ar putea fi aruncată în haos", a mai spus Marica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici