Furtună cu aspect de tornadă în Dobrogea. Zona de sud a litoralului, cea mai afectată

Pompierii au primit, vineri seară, peste o sută de apeluri pentru a interveni să înlăture crengile sau copacii doborâţi de vânt în timpul unei furtuni, potrivit unor martori cu aspect de tornadă, care s-a abătut asupra litoralului, cea mai afectată fiind zona de sud a judeţului Constanţa.

1683 afișări
Imaginea articolului Furtună cu aspect de tornadă în Dobrogea. Zona de sud a litoralului, cea mai afectată

Furtună cu aspect de tornadă în Dobrogea. Zona de sud a litoralului, cea mai afectată

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa spun că furtuna a afectat mai ales zona de sud a litoralului românesc, şi anume municipiul Mangalia şi staţiunile din apropierea acestuia - Saturn, Jupiter, Venus şi Neptun.

"Numai între orele 19.00 şi 20.00 la Dispeceratul ISU Dobrogea au fost primite peste 70 de apeluri din Mangalia şi zona adiacentă", a declarat corespondentului MEDIAFAX dispecerul de serviciu.

De asemenea, potrivit sursei citate, ploaia căzută în timpul furtunii a provocat şi inundarea subsolurilor unor imobile.

Furtuna de vineri seară care, potrivit unor martori, s-a manifestat ca o tornadă, a afectat şi Herghelia de la Mangalia.

Multe dintre crengile şi bucăţile de arbori smulse de vânt au avariat, deopotrivă, maşinile localnicilor şi ale turiştilor aflaţi pe litoral.

Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului ISU Dobrogea, până la ora actuală nu au fost primite informaţii că traficul rutier ar fi fost blocat din cauza furtunii.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipajele de pompieri ale ISU Dobrogea sunt încă pe teren încercând să limiteze efectele furtunii, deocamdată nefiind făcută o centralizare a pagubelor produse de vijelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici