Furtună în Apuseni | 2.500 de gospodării nu au curent. O casă a ars în urma unui incendiu provocat de trăsnet. Mai mulţi brazi, doborâţi de vijelie

Peste 2.500 de gospodării din Munţii Apuseni au rămas marţi fără energie electrică din cauza unor defecţiuni produse de furtună, în vreme ce o casă din satul Veseşti, comuna Scărişoara, a fost distrusă într-un incendiu provocat de un trăsnet, iar mai mulţi brazi au fost doborâţi de vijelie.

1337 afișări
Imaginea articolului Furtună în Apuseni |  2.500 de gospodării nu au curent. O casă a ars în urma unui incendiu provocat de trăsnet. Mai mulţi brazi, doborâţi de vijelie

Furtună în Apuseni | 2.500 de gospodării nu au curent. O casă a ars în urma unui incendiu provocat de trăsnet. Mai mulţi brazi, doborâţi de vijelie

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au declarat corespondentului Mediafax că pompierii au fost chemaţi marţi dimineaţa să intervină în satul Veseşti din comuna Scărişoara, pentru stingerea unui incendiu la o casă lovită de fulger.

Zona a fost foarte greu accesibilă, mai ales pentru autospeciale, iar pompierii au ajuns cu mari eforturi şi au intervenit în primul rând pentru a nu lăsa focul să se propage la gospodăriile din jur. Casa a fost distrusă, însă nicio persoană nu a fost rănită.

"Încă se lucrează pentru protecţia caselor din jur. Accesul a fost foarte greu şi din cauza că au căzut brazi pe drumul de acces. Casele de acolo sunt din lemn", potrivit ISU Alba.

De asemenea, din cauza furtunii, 2.518 de gospodării din comunele Arieşeni, Gârda, Scărişoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Sohodol şi Vidra, din Munţii Apuseni, au rămas fără energie electrică, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie fiind în teren pentru a remedia defecţiunile.

Deocamdată nu se cunosc cu exactitate cauzele defecţiunilor la reţeaua de energie electrică, însă este posibil ca brazii doborâţi de furtună să fi atins liniile de tensiune.

Totodată, Poliţia Alba transmite că nu sunt blocate drumuri naţionale şi judeţene din cauza copacilor doborâţi de vijelie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici