Video Gabriela Firea: Ne pregătim să cumpărăm maşini de topit zăpada pentru anul viitor

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a văzut pe internet o maşină de topit zăpada şi consideră că e nevoie de astfel de utilaje şi în Bucureşti, care să contribuie la deszăpezirea străzilor de anul viitor.

6878 afișări

,,Capitala ar trebui să beneficieze de cel puţin câteva maşini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de maşină am vizionat-o şi eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist şi mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziţionăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească într-un timp foarte scurt o cantitate foarte mare de zăpadă", a declarat Gabriela Firea.

Declaraţia primarului general a fost făcută în contextul în care cele mai multe dintre trotuarele şi parcările din Bucureşti sunt acoperite cu mormane de zăpadă ce ating înălţimi de unu-doi metri.

"Anul acesta, a nins foarte mult, cu strat de 65 de centimetri, nu am mai avut de câţiva ani un astfel de strat, asta nu înseamnă că nu trebuie să acţionăm. Ugenţa unu este pentru orice oraş eliberarea arterelor principale şi a instituţiilor, care trebuie să funcţioneze indiferent de vreme. Începând de ieri, chiar la prânz, am realizat o diagramă a Capitalei, pe sectoare, cartiere şi străzi pentru a putea să preluăm cât mai grabnic cu putinţă cantităţile foarte mari de zăpadă care au rămas în intersecţii, de asemenea în parcările tip spic şi în alte zone. Fiecare primar de sector cu care am discutat ieri, la comandament, a găsit deja suprafeţe de teren unde să depoziteze aceste cantităţi foarte mari de zăpadă. Se acţionează cu operatori manuali, cu soldaţi, jandarmi, sportivi, muncitori de la firmele de construcţii, deşinuţi pentru a prelua cât mai mult din cantitatea rămasă în Bucureşti în urma ninsorii abundente care a avut loc acum câteva zile", a completat Firea.

Cantitatea de zăpadă preluată de firmele de salubritate şi transportată pe terenurile virane este, însă, foarte mică, doar o parte din zonele centrale şi trotuarele marilor bulevarde ale Capitalei fiind curăţate în acest moment.

,,În primul rând, colectăm zăpada din intersecţiile mari, din intersecţiile importante, din staţiile de autobuz, refugiile de tramvai, apoi intrăm pe străduţele laterale. Deja am intrat pe străzile laterale. Se lucrează la foc continuu, fără întrerupere, de trei zile asta se face, şi noaptea şi ziua", a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

În Sectorul 6 au fost efectuate, până vineri, la prânz, în total, 324 de curse pentru a transporta peste 3.000 tone de zăpadă.

Reprezentanţii primăriei Sectorului 4 spun că de la începutul ninsorii firmele de salubritate au ridicat de pe trotuare şi străzi peste 6.000 de metri cubi de omăt, pe care l-au transportat pe două terenuri de la marginea Bucureştiului.

Edilii de sector admit, însă, că nu se va putea interveni pe străzile secundare pentru a transporta mormanele de zăpadă acumulate în parcări şi pe trotuare deoarece costurile ar fi foarte mari, ceea ce înseamă că va depinde de administraţiile de bloc şi proprietari să degajeze omătul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici