Gabriela Firea: Tinerii vor putea accesa, din nou, creditele avantajoase cu dobândă plătită de Ministerul Familiei

În câteva săptămâni, tinerii vor putea accesa, din nou, creditele avantajoase, garantate de stat şi cu dobândă plătită de Ministerul Familiei, transmite ministrul Gabriela Firea.

1595 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea: Tinerii vor putea accesa, din nou, creditele avantajoase cu dobândă plătită de Ministerul Familiei

Gabriela Firea: Tinerii vor putea accesa, din nou, creditele avantajoase cu dobândă plătită de Ministerul Familiei

„Proiectele pentru tineri adoptate în Guvern au ajuns la Senat şi la Camera Deputaţilor. Astfel, Programele de creditare Family Start şi Student Invest, cu modificări importante pentru tineri, au fost aprobate în comisiile parlamentare, iar legea urmează să ajungă la vot în plenul Camerei Deputaţilor. În câteva săptămâni, tinerii vor putea accesa, din nou, creditele avantajoase, garantate de stat şi cu dobândă plătită de Ministerul Familiei. Am îmbunătăţit cele două programe de creditare, aşa cum ne-au cerut cetăţenii. Astfel, creştem sumele acordate şi vârsta solicitanţilor, acordăm posibilitatea achiziţiei oricărui tip de autoturism, extindem categoriilor persoanelor eligibile şi le dăm posibilitatea tinerilor să achite activităţile extraşcolare ale copiilor sau să le cumpere aparatură şi instrumente pentru a-şi urma abilităţile vocaţionale”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea precizează că în programul Student Invest suma maximă care poate fi împrumutată creşte până la 75.000 de lei, iar vârsta solicitanţilor până la 40 de ani.

„De asemenea, le dăm posibilitatea studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor să folosească banii pentru achitarea unor tratamente medicale, iar celor care sunt părinţi să plătească pentru educaţia sau activităţile copiilor. Dobânda în acest program rămâne subvenţionată integral de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Familiile la început de drum sau părintele care-şi creşte singur copilul, până în 45 de ani, vor putea împrumuta în programul Family Start până la 150.000 de lei, dublu faţă de anul trecut. Am ajustat şi pragul de venituri pentru familii, până la maximum 6.000 de lei net pentru fiecare membru, respectiv 7.500 de lei net pentru familiile monoparentale. În cazul Family Start, banii împrumutaţi cu dobândă plătită 75% de Ministerul Familiei vor putea fi folosiţi, printre altele, pentru educaţia şi activităţile extraşcolare ale copiilor, pentru achiziţia unor maşini second-hand de maximum 5 ani vechime sau autoturisme speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru achiziţia, construcţia sau renovarea unei locuinţe, dotarea cu panouri fotovoltaice a unei case, pentru electrocasnice noi”, adaugă ministrul Familiei.

Creditele cu garanţia statului şi dobânda plătită de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, afirmă Gabriela Firea, au fost extrem de solicitate.

„Astfel, până la sfârşitul anului trecut au fost acordate aproape 500 de credite pentru studenţi şi 150 pentru familii la început de drum. În total, garanţiile plătite de stat pentru aceste credite se ridică la circa 33 de milioane de lei. Banii au fost folosiţi în mod special pentru avans la o locuinţă, plata chiriilor şi a taxelor de studii, achiziţionarea echipamentelor IT, în special laptop-uri, efectuarea unor tratamente medicale şi organizarea unor evenimente speciale”, încheie Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici