Video GALERIE FOTO Plimbare gratuită prin Timişoara cu un tramvai decorat de studenţi, de Ziua Europei

Un tramvai aniversar dedicat sărbătoririi a zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, decorat de studenţi de la facultatea de arte, a plecat, marţi, pe muzică de fanfară, din Piaţa Libertăţii pe străzile oraşului. Tramvaiul a circulat gratuit, transmite corespondentul MEDIAFAX.

288 afișări

Zeci de timişoreni s-au plimbat gratuit, marţi, cu un tramvai special. Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Arte şi Design, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, au muncit câteva zile pentru a decora garnitura care a circulat pe străzile oraşului, de Ziua Europei.

Momentul festiv de plecare a tramvaiului aniversar dedicat sărbătoririi a zece ani de la integrarea României în Uniunea Europeană a avut loc pe muzică de fanfară militară.

De asemenea, călătorii au primit materiale informative cu tematică europeană, iar elevi de liceu au realizat interviuri în cadrul unei acţiuni de implicare a tinerilor prin jurnalism cetăţenesc.

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, care a circulat cu tramvaiul câteva staţii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şi-ar fi dorit ca în garnitură să fie şi turişti.

“Acest lucru îl facem aproape în fiecare an şi, după cum observaţi, tramvaiul nu este gol. M-aş fi bucurat dacă ar fi fost plin de turişti care vizitează acest frumos oraş, fiindcă era o ocazie cu care să se poată apropia mult mai mult de frumoasele locuri ale acestui oraş. Este un lucru foarte frumos faptul că cei de la Regia Autonomă de Transport Timişoara şi cu efortul, munca studenţilor de la Arte au pictat acest tramvai tocmai pentru ca această zi să fie mult mai frumoasă”, a precizat Mircea Băcală.

Începând cu ora 20.00, în Piaţa Unirii, Primăria Timişoara a pregătit concerte susţinute de Direcţia 5, Alina Eremia şi Feli Donose, pentru a marca Ziua Europei.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici