Gândul: Chiriaşii nomenclaturişti, ţinuţi de stat pe 1 euro/mp

Foştii şi actualii demnitari PCR, PSD, PNL, UDMR, PC, prosperi oameni de afaceri ori neveste de politicieni, stau aproape gratis în imobile de sute de metri pătraţi aparţinând RAPPS. Chiriile pentru casele de lux situate în zone rezidenţiale sunt în medie de numai un euro pe metru pătrat, de câteva zeci de ori mai mici decât preţurile din zonă. Astfel, pentru apartamentele de pe strada Mihai Eminescu, ocupate de miniştrii Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, cel pentru IMM, Ovidiu Silaghi, cel al Apărării, Teodor Meleşcanu, cel al Justiţiei, Tudor Chiuariu, sau de ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu – chiriile sunt de maximum 200 de lei lunar.

2 afișări

Pe Bulevardul Dacia, chiria unei locuinţe RAPPS este şi mai mică, nedepăşind 170 de lei lunar. Pentru apartamentele de pe Şoseaua Kiseleff, unde printre chiriaşi se numără Adrian Severin sau Victoria Halaicu, soţia fostului primar general al Capitalei, chiria lunară este de 97 de lei.

Chiriile considerate a fi cele mai mari, adică de 437 de lei lunar, se percep pentru vilele de pe Bulevardul Mihalache sau de pe strada Mircea Vodă. În zonele ultracentrale, cum ar fi  Calea Victoriei, Magheru sau Unirii, chiriaşii plătesc între 80 de lei şi 400 de lei, în funcţie de suprafaţa imobilului.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici