Gândul: România - ţara deşeurilor electrice ţinute ca bibelouri

Ca ţară membră UE, România are obligaţia asumată de a colecta şi recicla, anual, 80.000 de tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice, informează Gândul.

41 afișări
Imaginea articolului Gândul: România - ţara deşeurilor electrice ţinute ca bibelouri

Gândul: România - ţara deşeurilor electrice ţinute ca bibelouri

Pentru asta plătim, din aprilie 2007, binecunoscuta taxă verde, la achiziţia oricărui produs electric şi electronic.

Pe hârtie sună bine, în realitate sistemul este sub imperiul haosului total, iar rezultatul pe măsură: în cele 16 luni de taxă verde s-au strâns doar atâtea deşeuri câte ar fi trebuit să se adune într-o singură lună.

Citeşte mai multe despre deşeurile electrice pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici