Gândul: Statul a pierdut 0,15 hectare de plajă “patrimoniu naţional”, la Mamaia

Statul a pierdut 0,15 hectare din plaja staţiunii Mamaia, care are statut de patrimoniu naţional. Planul Urbanistic Zonal pentru Mamaia, întocmit de Direţia Apelor Dobrogea Litoral şi aprobat joi de Consiliul Local Municipal Constanţa, consfinţeşte dreptul de proprietate privată asupra a trei porţiuni din domeniul public de interes naţional - în suprafaţă de 350, 540 şi 560 mp - ce sunt situate la Cazino, Perla Majestic şi Malibu.

11 afișări
Imaginea articolului Gândul: Statul a pierdut 0,15 hectare de plajă “patrimoniu naţional”, la Mamaia

Gândul: Statul a pierdut 0,15 hectare de plajă “patrimoniu naţional”, la Mamaia

Plajele particulare au fost trecute iniţial din domeniul public în cel privat al Primăriei Constanţa, încălcându-se legislaţia de mediu. Cele trei plaje private vor putea fi oricând închise şi folosite după bunul plac al proprietarului, în virtutea dreptului de deţinere garantat de Constituţie.

După încrâncenarea cu care s-au luptat pe statutul plajelor, „manevranţii” din administraţia locală au ajuns astfel la un consens. Din “Perla litoralului”, Mamaia a fost catalogată de autorii PUZ-ului drept o “relicvă a turismului în masă din anii ’60 – ‘70”, care trebuie să adopte “tendinţa de personalizare a sejurului în pensiuni şi pavilioane, aşa cum se practică la Eforie Sud”.

Citeşte toată ştirea pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici