Gândul: Sute de poliţişti bătuţi, împuşcaţi, incendiaţi, tăiaţi cu sabia, toporul sau drujba

276 de poliţişti bătuţi, împuşcaţi, înjunghiaţi, tăiaţi cu săbiile, topoarele sau chiar cu drujba, incendiaţi cu benzină, călcaţi cu maşina, muşcaţi de infractori: acesta este bilanţul anului 2007 prezentat ieri de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.

18 afișări
Imaginea articolului Gândul: Sute de poliţişti bătuţi, împuşcaţi, incendiaţi, tăiaţi cu sabia, toporul sau drujba

Gândul: Sute de poliţişti bătuţi, împuşcaţi, incendiaţi, tăiaţi cu sabia, toporul sau drujba

 În contradicţie cu statisticile oficiale, care raportează triumfal scăderi ale criminalităţii, SNPPC prezintă un cu totul alt tablou: faptele de ultraj comise împotriva poliţiştilor au crescut cu aproape 40% în ultimul an, iar autorii acestora scapă în cele mai multe cazuri nepedepsiţi, din cauza legislaţiei mult prea blânde.

 Poliţiştii sindicialişti susţin că principalele cauze ale fenomenului sunt legislaţia extrem de permisivă şi de stufoasă, precum şi clemenţa de care dau dovadă magistraţii:  pe tot parcursul anului trecut, numai în 21 de dosare (reprezentând 12% din total) autorii infracţiunilor au fost cercetaţi în stare de reţinere sau arest preventiv. Evident, în această situaţie, poliţiştii sunt tot mai timoraţi, iar infractorii dispuşi să-i agreseze  pe oamenii legii devin tot mai numeroşi.

Mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici