Video Gândurile unei viitoare mămici în vremea coronavirusului. „Nu mai sunt emoţiile naşterii. Acum sunt şi emoţiile legate de virusul ăsta”

  • Viitoarele mămici sunt îngrijorate pentru sarcină din cauza crizei COVID-19
  • Andreea Negoiţă urmează să aducă pe lume un copil şi îşi face griji în legătură cu momentul şi locul unde va naşte. „,,Nu mai sunt emoţiile naşterii. Acum sunt şi emoţiile legate de virusul ăsta”
  • Gravidele au anxietăţi privind potenţialul impact al pandemiei asupra naşterii
778 afișări

Epidemia de coronavirus este o perioadă foarte dificilă mai ales viitoarele mămici. Andreea Negoiţă este însărcinată în 35 de săptămâni. Femeia recunoaşte că are unele frici legate de venirea pe lume a primului copil.

„Acum sunt în 35 de săptămâni şi de afectat mă afectează. Nu mai sunt emoţiile naşterii, sunt şi emoţiile legate de virusul ăsta că nu ştii ce să faci, cum să faci, doctorul care ţi-a supravegheat sarcina s-ar putea ca atunci când naşti să nu poată să vină de acasă şi o să mergi la camera de gardă. Şi atunci sunt nişte emoţii foarte puternice. Nu e ceva simplu”, spune Andreea Negoiţă, viitoare mămică. 

„Una e să ai o relaţie cu doctorul care ţi-a supravegheat sarcina şi una e să naşti cu oricine, cu un străin. Medicul care mi-a supravegheat sarcina e un domn care îmi dă încredere”, adaugă aceasta.

Andreea a reuşit să facă primele ecografii, însă s-a lovit de uşi închise când a avut nevoie de un consult.

„Pentru prima ecografie făcută a trebuit să merg la particular pentru că oricum locuri nu mai erau la stat. Ce ţine de celelalte analize eu le-am prins, le-am făcut la timp”, explică viitoarea mămică. 

Viitoarea mămică ştie că riscul cel mai mare în această perioadă este acela de a face o boală respiratorie cu potenţiale complicaţii. Tocmai de asta, Andreea nu prea iese din casă. Face cumpărături online, deşi spune că s-ar fi bucurat mai mult de o plimbare prin magazine.

„Aş fi vrut să ies la cumpărături, să pot să-mi aleg hăinuţele pentru copil, să iau păţuţ, să iau cărucior, să iau jucării. Mi-aş fi dorit foarte mult să fie totul pregătit. Mi-ar fi plăcut să mă plimb mai mult, mi-ar fi plăcut să mă întâlnesc cu fetele care deja au născut”, mai spune Andreea Negoiţă. 

Cu toate că simte o oarecare nesiguranţă, Andreea le transmite tuturor femeilor care urmează să nască să înveţe să fie relaxate şi să aibă grijă de ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici