Sibiu: Filiala Societăţii de Geografie protestează faţă de reducerea orelor de geografie

  • Membrii filialei din Sibiu a Societăţii de Geografie din România sunt nemulţumiţi de intenţia autorităţilor de a reduce numărul orelor de geografie din programa şcolară a claselor de liceu.
  • Ei au trimis un memoriu Ministerului Educaţiei şi propun o altă structură a programei.
713 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Filiala Societăţii de Geografie protestează faţă de reducerea orelor de geografie

Sibiu: Filiala Societăţii de Geografie protestează faţă de reducerea orelor de geografie

Reprezentanţii Societăţii de Geografie din România, filiala Sibiu, au analizat modificările anunţate de Ministerul Educaţiei şi au constatat că numărul orelor de geografie va fi redus sau chiar eliminat la anumite specializări. Disciplina o să dispară la mai multe specializări chiar dacă numeroşi elevi optează pentru geografie la Bacalaureat.

„După 4 ani de la aprobarea planurilor cadru pentru clasele V - VIII a venit vremea modificării celor pentru învăţământul liceal. Şi, surpriză sau nu, geografia este, din nou, pe lista disciplinelor cu număr de ore diminuat sau eliminată de la unele specializări (arte plastice, coregrafie, arta actorului sau muzică - pentru clasele a X-a şi a XI-a), în situaţia în care este una dintre disciplinele ce pot fi ofertate de către elevi la examenul de Bacalaureat”, scrie în documentul semnat de Societatea de Geografie din România, filiala Sibiu.

Geografii din Sibiu propun cinci modificări ale planurilor propuse de minister care presupun mai multe ore de geografie în învăţământul liceal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici