Giratoriu în care şoferii se pot învârti de maxim 3 ori, în judeţul Sibiu

În judeţul Sibiu, există un giratoriu în care şoferii se pot învârti de maxim 3 ori. Dincolo de hazliul situaţiei, subiectul generează confuzie, spun cei de la Asociaţia Pro Infrastructură, care au postat imaginile.

1612 afișări
Imaginea articolului Giratoriu în care şoferii se pot învârti de maxim 3 ori, în judeţul Sibiu

Giratoriul se află în parcarea unui hotel, lângă DN1, în Hula Bradului. Imaginea cu indicatorul inedit care îi avertizează pe şoferi că se pot învârti de maxim 3 ori a fost postată pe Facebook de Asociaţia Pro Infrastructură.

„Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârţi mai mult de trei ori, altfel... Dincolo de hazliul situaţiei şi de ingeniozitatea legendară a românilor şi în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulaţiei prin giraţii este unul foarte serios şi complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroşi şoferi autohtoni. Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ţi bagă maşina în service o lună şi pe tine în spital, ajunse deseori în instanţele de judecată. Prea mulţi şoferi nu ştiu cum să se încadreze şi, dacă e nevoie, când şi cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în giraţiile cu două sau mai multe benzi) şi părăsirea sensului giratoriu”, au scris cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, s-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta şi „nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii iniţiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări şi culpe comune. Plus nişte instructori auto care-şi învaţă corect elevii şi poliţişti care ştiu să aplice legea”.

Asociaţia Pro Infrastructură precizează că fotografia este făcută de un membru al comunităţii PeUndeMerg.ro în parcarea Hotelului Fântâniţa Haiducului de lângă DN1 pe Hula Bradului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici