Google lansează un nou instrument pentru site-urile de ştiri din România

Google anunţă disponibilitatea unui nou instrument pentru editorii site-urilor de ştiri din România, care le va permite să primească oferte pentru previzualizări extinse ale conţinutului lor afişat în rezultatele căutării Google.

566 afișări
Imaginea articolului Google lansează un nou instrument pentru site-urile de ştiri din România

Extended News Previews (ENP) este disponibil în Search Console pentru operatorii site-urilor web de ştiri.

Google va plăti o sumă recurentă editorilor care semnează acordul pentru previzualizările extinse ale ştirilor.

Potrivit legii privind drepturile de autor, editorii site-urilor de ştiri online pot permite motoarelor de căutare să utilizeze în mod liber doar un scurt extras din conţinut în rezultatele căutării. Pentru utilizarea previzualizărilor extinse, instrumentul ENP al Google va oferi editorilor de ştiri din România acorduri comerciale.

Până acum, Google a semnat acorduri conform Directivei europene privind drepturile de autor care includ peste 650 de publicaţii de ştiri din toată Europa, iar multe alte discuţii sunt în derulare.

Ofertele făcute prin noul instrument se bazează pe o serie de criterii consecvente, care respectă legea şi îndrumările existente privind drepturile de autor din Directivă. Aceste criterii includ numărul de afişări ale unui site de ştiri şi cât de mult venit publicitar este generat pe paginile care afişează şi previzualizează ştiri.

Editorii continuă să aibă control deplin asupra deciziei de a permite conţinutului lor să apară sau nu în căutarea Google şi asupra modului în care acel conţinut poate fi previzualizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici