Gorghiu, la CSM: Îmi doresc să menţinem punţile de comunicare

„Nu rezonez cu ideea de protest. Justiţia este un serviciu public, justiţia trebuie să servească cetăţeanul”, spune miercuri ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, în timp ce în Parlament se dezbate eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraţilor.

415 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, la CSM: Îmi doresc să menţinem punţile de comunicare

Gorghiu, la CSM: Îmi doresc să menţinem punţile de comunicare

„În Senat se votează legea pensiilor de serviciu, în timp ce eu sunt aici (la CSM n.r.) - ăsta este, cred eu, un mesaj important pe care îl dau sistemului judiciar că îmi doresc să menţinem punţile de comunicare, că îmi doresc un dialog consolidat şi că îmi doresc să găsim soluţii pentru fiecare problemă”, declară ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

În opinia ei, votul va fi unul în favoarea acestei reforme.

„Vom vedea cine şi în ce măsură va decide să formuleze sesizări la Curtea Constituţională şi las dreptul Curţii Constituţionale, aşa cum e firesc, să se pronunţe, nu-mi permit să avansez vreo predicţie”, a adăugat Alina Gorghiu.

De asemenea, ea a reiterat că nu rezonează cu ideea de protest: „Justiţia este un serviciu public, justiţia trebuie să servească cetăţeanul, iar toate problemele cred că se pot discuta prin dialog”.

În cadrul unei întâlniri avute luni la PÎCCJ, la iniţiativa secţiei de procurori a CSM şi a procurorului general, şi la care au participat procurorii-şefi ai DNA şi DIICOT şi procurori din ţară, s-a decis continuarea formelor de protest hotărâte în Adunările Generale ale procurorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici