Gorghiu: Parlamentul a votat înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri

  • Legea care prevede înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri a fost votată, marţi, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu 246 de voturi.
  • „Un pas important în bătălia pe care întreaga societate românească o poartă împotriva fenomenului drogurilor”, spune Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.
248 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Parlamentul a votat înfiinţarea Registrului traficanţilor de droguri

Sursa foto: Facebook

„Am iniţiat acest proiect, împreună cu colegi din PNL, din nevoia de a avea un instrument cu rol în prevenirea şi combaterea traficului de droguri. Mai ales că sunt traficanţi care recidivează. Registrul reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri, precum şi a celor au efectuat fără drept operaţiuni cu substanţe psihoactive sau pretinzând că deţin autorizaţie”, susţine Alina Gorghiu.

Conform acesteia, este vorba de o bază de date cu ajutorul căreia poliţia va putea să verifice „unde sunt traficanţii, ce fac, ce serviciu au, cu cine intră în contact, dacă sunt la un festival sau dacă stau în preajma şcolilor”.

„În funcţie de pedeapsă, persoanele vor fi înscrise în registru între 5 şi 20 de ani. În această perioadă, poliţia va putea şti unde există riscul ca persoana vizată să vândă din nou droguri”, adaugă ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu mai precizează că, în România, consumul şi traficul de droguri sunt pe un trend ascendent, iar statisticile arată că anul trecut au fost confiscate peste 1,1 tone de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici