Gorj: DN 675C, surpat în urma unei alunecări de teren, o conductă petrolieră a fost avariată. FOTO

Drumul Judeţean 675 C s-a surpat, pe raza localităţii Moşteni din judeţul Gorj, în urma unei alunecări de teren, din cauza căreia şi conducta petrolieră care traversează satul a fost avariată, circulaţia rutieră fiind oprită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

612 afișări
Imaginea articolului Gorj: DN 675C, surpat în urma unei alunecări de teren, o conductă petrolieră a fost avariată. FOTO

Gorj: DN 675C, surpat în urma unei alunecări de teren, o conductă petrolieră a fost avariată. FOTO

Autorităţile din Gorj sunt în alertă după ce marţi seară s-au produs alunecări de teren în satul Moşteni din comuna gorjeană Târgu Logreşti, care s-au soldat cu o conductă petrolieră avariată şi cu surparea Drumului Judeţean 675 C, o casă fiind în pericol.

Localnicii spun că au intrat în panică în momentul în care au auzit zgomotul puternic. Alunecarea de teren reactivată în urma ploilor abundente a avariat conducta petrolieră care traversează localitatea.

”S-a auzit o explozie puternică. Magistrala de produs petrolier, de la Bustuchin la Bucureşti, a cedat din cauza alunecărilor de teren şi a scufundării, pentru că e mai mult o scufundare. Putea să se întâmple o catastrofă. Din fericire, pe direcţia presiunii produsului petrolier nu au fost case. Dacă existau, atunci putea să facă o altă explozie, pentru că presiunea s-a dus până la vreo 400 de metri. Au intervenit pompierii. Cei de la firma de petrol şi gaze au închis imediat ventilul. S-a deviat circulaţia, nu se mai circulă pe DJ 675 C, pentru că nu se mai poate circula. O singură casă este în pericol mare. Alunecările au ajuns până lângă temelie. Acea falie care fuge este în curte la un om”, a declarat primarul comunei Târgu Logreşti, Ion Băluţă.

La faţa locului s-au deplasat atât pompierii, cât şi reprezentanţii companiei de petrol şi gaze căreia îi aparţine conducta.

”În urma unui apel primit la 112, un echipaj de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Novaci s-a deplasat în comuna Logreşti, sat Moşteni, ca urmare a fisurării unui colector al unei conducte. Au fost asigurate măsuri specifice de prevenire a unui eventual incendiu sau a unei explozii. A fost golită conducta şi oprită alimentarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Mihai Avramescu.

Totodată, a fost solicitat şi ajutorul reprezentanţilor firmei de electricitate, întrucât este nevoie de înlocuirea unor stâlpi afectaţi de alunecări.

Poliţiştii au deviat circulaţia pe ruta Bustuchin-Berleşti-Licurici.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că s-a ajuns în această situaţie după ce anul trecut anumiţi consilieri au boicotat şedinţa în care urma să se aprobe începerea lucrărilor de consolidare a drumului şi mutarea magistralei de transport produse petroliere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici