Grindeanu: Dacă se menţine ritmul, se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureş din acest an

Dacă se menţine ritmul lucrărilor, până la sfârşitul anului se va putea circula pe autostradă de la Cluj-Napoca la Târgu Mureş, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

641 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Dacă se menţine ritmul, se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureş din acest an

Grindeanu: Dacă se menţine ritmul, se va circula pe autostradă de la Cluj la Târgu Mureş din acest an

Ministrul Sorin Grindeanu spune că pe şantierul autostrăzii Cheţani-Câmpia Turzii, constructorul are o mobilizare bună.

„Dacă se va menţine ritmul, circulaţia pe cei aproximativ 16 km (parte din Autostrada Transilvania) va putea fi deschisă anul acesta”, a declarat ministrul.

El precizează că, astfel, distanţa dintre Târgu Mureş şi Cluj Napoca, de 109 km, va putea fi parcursă pe autostradă, fără întreruperi.

Reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură au realizat, în luna martie 2023, o filmare cu cei aproape 15,7 kilometri dintre Câmpia Turzii şi Cheţani şi erau de părere că lotul ar putea fi inaugurat şi cu 8 luni înainte de termen:

„Foarte dificil, dar nu imposibil. Ar fi o premieră ca un tronson de autostradă să fie deschis cu 8 luni înainte de termenul contractual dar cei doi constructori, Strabag şi Geiger, au puterea tehnică, financiară şi de management ca să producă surpriza. Este nevoie şi de vreme bună, mai ales pe final de an, dar în primul rând de o mobilizare exemplară a antreprenorilor şi a subcontractorilor acestora”, arata Asociaţia Pro Infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici