Grupare de trafic internaţional de droguri pe relaţia Turcia - România, destructurată de poliţişti

Poliţiştii antidrog au destructurat o grupare de trafic internaţional de droguri pe relaţia Turcia - România, unul dintre membrii grupării fiind prins în flagrant în timp ce transporta un kilogram şi jumătate de heroină, informează Poliţia Română.

137 afișări
Imaginea articolului Grupare de trafic internaţional de droguri pe relaţia Turcia - România, destructurată de poliţişti

Grupare de trafic internaţional de droguri pe relaţia Turcia - România, destructurată de poliţişti (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

În urma unei investigaţii care a durat două luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat care se ocupa cu traficul internaţional de droguri de mare risc (heroină) pe relaţia Turcia - România.

Potrivit poliţiştilor, grupul infracţional era condus de un cetăţean turc, A.M., deţinut într-un penitenciar din România, acesta având de executat 19 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri.

Din reţea mai făceau parte B. N., un bucureştean de 33 ani, şi el deţinut într-un penitenciar din România, condamnat la executarea a 16 ani de închisoare pentru trafic internaţional de droguri, I. O., de 37 ani, din Constanţa, urmărit internaţional pentru sustragere de la executarea a 17 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi suceveanul I. I., de 24 ani.

În noaptea de 29 spre 30 aprilie, poliţiştii antidrog l-au prins în flagrant, în Capitală, pe I.I., în timp ce transporta aproximativ 1,5 kilograme de heroină cu un grad ridicat de puritate, ascunsă în două genţi de voiaj.

Continuând investigaţiile în acest caz, poliţiştii antidrog împreună cu angajaţii a două penitenciare, au făcut percheziţii în camerele unde sunt deţinuţi A. M. şi B.N., unde au descoperit şi ridicat diferite materiale de probă, afirmă poliţiştii, care au stabilit, în urma investigaţiilor, că A. M., împreună cu I. O. şi B.N., a organizat procurarea şi transportul drogurilor din Turcia, iar I. I. era folosit drept cărăuş.

Cei în cauză au fost arestaţi pe 29 de zile în baza mandatelor emise de magistraţii Tribunalului Bucureşti pentru trafic internaţional de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog continuă investigaţiile în această cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici