Grupare specializată în falsificare de bani, destructurată în Argeş

Patru membri ai unei grupări specializate în falsificarea şi plasarea de bancnote din cupiura de 100 lei au fost reţinuţi la Piteşti, iar alţi doi membri ai reţelei sunt cercetaţi în libertate, doi dintre ei fiind prinşi în flagrant când încercau să plaseze peste 7.400 de lei în bancnote false.

326 afișări
Imaginea articolului Grupare specializată în falsificare de bani, destructurată în Argeş

Grupare specializată în falsificare de bani, destructurată în Argeş (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Argeş, doi dintre membrii reţelei au fost prinşi în flagrant în localităţile argeşene Bascov şi Mioveni, având asupra lor 5.500 de lei contrafăcuţi, în cupiuri de 100 lei, respectiv 1.900 de lei contrafăcuţi.

De asemenea, au fost prinşi şi liderul grupării şi alţi trei membri ai reţelei, cu vârste între 26 şi 44 de ani, iar în urma percheziţiilor făcute la locuinţele acestora au fost ridicate trei laptop-uri, două imprimante şi diverse tipuri de hârtie şi de dispozitive folosite pentru falsificarea banilor.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada octombrie 2011- februarie 2012 unul dintre membrii grupării ar fi falsificat peste 200 de bancnote şi, prin intermediul celorlalţi membri ai reţelei, le-ar fi pus în circulaţie în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Timiş şi Vâlcea, dar şi în Capitală.

Conform surselor citate, procurorii DIICOT urmează să decidă reţinerea a patru dintre membrii reţelei, iar ceilalţi doi vor fi cercetaţi în libertate pentru constituire, aderare, sprijinire a unui grup, falsificare şi punerea în circulaţie de monedă contrafăcută şi deţinerea de instrumente în vederea contrafacerii de monedă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici