Grupul Şcolar de Marină din Galaţi, închis din cauza gripei porcine

Şase elevi din Galaţi au fost diagnosticaţi cu virusul gripal A/H1N1, în ultimele 24 de ore, iar Grupul Şcolar de Marină din municipiu, de unde provin trei dintre bolnavi, este închis pentru şapte zile, începând de marţi.

60 afișări
Imaginea articolului Grupul Şcolar de Marină din Galaţi, închis din cauza gripei porcine

Grupul Şcolar de Marină din Galaţi, închis din cauza gripei porcine (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

În ultimele 24 de ore, la Grupul Şcolar de Marină Galaţi au fost confirmate trei cazuri de gripă nouă, după ce în urmă cu câteva zile fusese confirmat un alt caz.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, în aceste condiţii liceul a fost închis pentru şapte zile şi a fost instituită carantina în internatul grupului şcolar, în aceeaşi perioadă.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar au prezizat că în internatul Grupului Şcolar de Marină sunt cazaţi 30 de elevi din Republica Moldova şi 62 de elevi din localităţi ale judeţului Galaţi.

Ceilalţi trei elevi diagnosticaţi cu gripă nouă provin de la Liceul "Emil Racoviţă", Colegiul Economic "V. Madgearu" şi Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, iar în clasele în care învaţă aceştia au fost suspendate cursurile.

De la apariţia bolii şi până în prezent, în judeţul Galaţi au fost confirmate 65 de cazuri de gripă nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici