Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

Executivul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă care vizează extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu.

147 afișări
Imaginea articolului Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă pentru prelungirea înscrierii la vot în Diaspora

„În şedinţa de guvern de astăzi, la propunerea AEP a fost adoptat un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea legii 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, modificarea legii 208/2015 privind alegerea senatului şi Cdep, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru preşedintele României din anul 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a precizat şi care sunt modificările adoptate prin OUG:

„Printre aspectele propuse spre reglementare prin acest proiect de ordonanţă de urgenţă se numără stabilirea datei de 15 septembrie 2019, termen limită pentru înregistrarea cetăţenilor români cu drept de vot din străinătate ca alegător prin corespondenţă, respectiv ca aelgători într-o secţie de votare organizată în străinătate Sunt regelemntări privind modul înc are sunt desemnaţi preşedinţii birourilor electorale de al secţiiel de votare din străinătate şi locţiitorii acestora. Termenele la care se faca aceste numiri, de exemplu cu 45 de zile înaintea primei zi de vot în străinătate. Sun câteva obligaţii pentru preşedintele biroului electoral al secţiei de votare din străinătate, locţiitorul şi membrii biroului. De asemenea sunt transmise informaţii cu privire la modul în care vor fi remunerate aceste persoane”, a adăugat Nelu Barbu.

Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Taguri:
guvern,
oug,
diaspora

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici