Guvernul a aprobat înfiinţarea unui institut de cercetare aeronautică

Guvernul a aprobat în, şedinţa de miercuri, înfiinţarea Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli”, singura instituţie de cercetare-dezvoltare în domeniul aeronautic şi al ştiinţelor spaţiale, informează, joi, MECT.

349 afișări
Imaginea articolului Guvernul a aprobat înfiinţarea unui institut de cercetare aeronautică

Guvernul a aprobat înfiinţarea unui institut de cercetare aeronautică (Imagine: www.incas.ro)

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Aerospaţială „Elie Carafoli” (INCAS) Bucureşti va apărea prin reorganizarea SC Institutul Naţional de Cercetări Aeorspaţiale „Elie Carafoli”, devenind astfel persoană juridică în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică.

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), institutul se va ocupa cu cercetarea ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică în domeniul aeronautic şi ştiinţelor spaţiale şi dar va putea colabora şi în domenii strategice şi de apărare naţională.

"În domeniul aeronautic şi al ştiinţelor spaţiale, România deţine o poziţie internaţională semnificativă pe plan regional şi european. Înfiinţarea în acest domeniu de interes naţional a unui institut naţional de cercetare-dezvoltare a fost cu atât mai necesară, cu cât în România nu există unul similar care să desfăşoare activităţi de cercetare-dezvoltare şi să consolideze competenţa ştiinţifică şi tehnologică pe profil", informează MECT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici