Guvernul a decis desfiinţarea OMFM şi preluarea activităţii acestuia de către ANOFM

Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă se va desfiinţa iar atribuţiile, arhiva, documentele, bazele de date, bunurile mobile şi imobile vor fi preluate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit unei decizii a Guvernului, adoptată în şedinţa de miercuri.

45 afișări

Actul normativ adoptat de Executiv modifică şi completează statutul ANOFM.

Astfel, Oficiul pentru Migraţia Forţei de Muncă (OMFM) se desfiinţează, iar Direcţia protecţia drepturilor cetăţenilor români care lucrează în străinătate, precum şi Direcţia evidenţă şi monitorizare se reorganizează.

Personalul încadrat în direcţiile care se organizează va fi preluat de trei noi compartimente - Direcţia aplicare instrumente juridice bilaterale, Direcţia protecţie drepturi cetăţeni români care lucrează în străinătate şi Direcţia informare, consiliere şi mediere privind încadrarea în muncă în străinătate – care se vor înfiinţa în cadrul aparatului central al ANOFM.

ANOFM are în subordine agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene şi a municipiului Bucureşti, centrele regionale de formare profesională a adulţilor şi Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu.

Agenţia va avea un număr maxim de 3.517 de posturi, finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, din care pentru aparatul central 260 de posturi, 3.127 de posturi pentru agenţiile teritoriale, 115 posturi centrele regionale şi 15 posturi pentru Centrul Naţional de Formare Profesională a Personalului Propriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici