Guvernul amână până la finele anului Ordonanţa fostului Cabinet de majorare a salariilor în educaţie

Guvernul a amânat până la 31 decembrie data de intrare în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, de o treime din creşterea de 28% decisă de fostul Cabinet, interval în care se estimează că va fi aprobată legea de salarizare unică în sectorul bugetar.

6 afișări

"Problema majorării salariilor în educaţie va fi reglementată în acest interval prin legea de salarizare unică în sectorul bugetar", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În luna ianuarie, Guvernul a amânat cu o lună intrarea în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, printr-o ordonanţă de urgenţă în care era stabilit că o treime din creşterea de 28%, decisă de fostul Cabinet, va fi acordată la 1 aprilie, şi nu la 1 martie cum era prevăzut.

Termenul până la care era amânată intrarea în vigoare a majorării a expirat miercuri, 1 aprilie.

Fostul Guvern a decis, în luna noiembrie, prin ordonanţă de urgenţă, ca salariile profesorilor să fie majorate gradual cu până la 28%, în două etape, respectiv de la 1 martie şi 1 septembrie 2009.

Pe de altă parte, actualul Executiv a decis ca salariile în sectorul bugetar să fie majorate în acest an cu 5%, în două etape, cu 3% în luna aprilie şi 2% în luna octombrie. Premierul Emil Boc a precizat că şi angajaţii din învăţământ vor primi o creştere salarială de 5%, la care se vor putea adăuga sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici