Guvernul este de acord ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată drept zi de sărbătoare legală

Guvernul a acordat un aviz favorabil propunerii legislative ca ziua de 24 ianuarie, când este celebrată Unirea Principatelor Române, să fie declarată drept zi de sărbătoare legală.

6690 afișări
Imaginea articolului Guvernul este de acord ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată drept zi de sărbătoare legală

Guvernul este de acord ca ziua de 24 ianuarie să fie declarată drept zi de sărbătoare legală

Avizul favorabil a fost emis în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Propunerea legislativă privind declararea zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare legală este sprijinită de un grup de senatori şi deputaţi din toate grupurile parlamentare.

Conform Codului Muncii actual, zilele de sărbătoare legală, în care nu se lucrează, sunt 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august-Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie-ziua naţională a României, prima şi a doua zi de Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici