Guvernul nu vrea alcool lângă secţiile de votare

Victor Paul Dobre, secretar de stat în Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, a cerut prefecţilor să interzică consumul de băuturi alcoolice pe o rază de 500 metri în jurul secţiilor de votare, conform hotărârii Biroului Electoral Central, şi să inspecteze organizarea secţiilor de votare.

29 afișări
Imaginea articolului Guvernul nu vrea alcool lângă secţiile de votare

Guvernul nu vrea alcool lângă secţiile de votare (Imagine: Mediafax Foto)

"Dimineaţă a avut loc o videoconferinţă cu prefecţii judeţelor pentru alegerile locale de la 1 iunie şi am cerut interzicerea consumului băuturilor alcoolice pe o rază de 500 metri în jurul secţiilor de votare, conform hotărârii BEC. Am cerut prefecţilor să efectueze controale, în special sâmbătă, în toate primăriile pentru a verifica modul de organizare a secţiilor de votare", a anunţat, miercuri, la Guvern, Victor Paul Dobre.

El a mai cerut ca, începând de sâmbătă seară, la prefectură să fie prezenţi permanent prefecţi şi subprefecţi.

Secretarul de stat a prezentat şi o serie de modificări aduse legislaţiei electorale şi care prevăd, printre altele, ca lista electorală permanentă din primul tur de scrutin să rămână valabilă şi pentru al doilea tur, iar persoanele care împlinesc 18 ani în intervalul 2-15 iunie 2008 să fie trecute pe liste suplimentare, pentru a-şi putea exercita dreptul de vot.

Modificările au fost operate în şedinţa de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanţă de urgenţă care completează Legea administraţiei publice locale, Legea privind finanţarea partidelor politice şi Legea votului uninominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici