Guvernul Orban, dat în judecată. Un fost deputat PSD cere despăgubiri după desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

Fostul deputat PSD Emil Cutean cere în instanţă de la Guvernul României despăgubiri după adoptarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Cutean era secretar general în cadrul acestei instituţii.

1476 afișări
Imaginea articolului Guvernul Orban, dat în judecată. Un fost deputat PSD cere despăgubiri după desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

Guvernul Orban, dat în judecată

Emil Cutean, fost deputat PSD, a acţionat în instanţă Guvernul României pentru a cere despăgubiri după ce a fost adoptată în decembrie anul trecut OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Cutean lucra în cadrul acestui institut în calitate de secretar general, potrivit site-ului oficial. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti în contencios administrativ şi încă nu a fost stabilit un termen de judecată.

Guvernul argumentează, în OUG care desfiinţează Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), că activitatea acestuia a fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiţi. Institutul a propagat în spaţiul public interpretări care s-au contrapus cu ancheta în „Dosarul Revoluţiei”.

Fostul deputat PSD Emilian Cutean a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani de detenţie pentru fraudarea Guvernului cu peste 200.000 de lei, într-o perioadă în care a condus Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici