Hackerii din cazul "Malware" rămân în arest pentru încă 29 de zile

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis, luni, prelungirea cu încă 29 de zile a mandatelor de arestare preventivă pe numele celor 20 de hackeri arestaţi în cazul "Malware", de la Râmnicu Vâlcea.

46 afișări
Imaginea articolului Hackerii din cazul "Malware" rămân în arest pentru încă 29 de zile

Hackerii din cazul "Malware" rămân în arest pentru încă 29 de zile (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Cristian Gălăţeanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, judecătorii, în urma studierii dosarelor şi a ascultării pledoariilor avocaţilor apărării, au considerat că este oportună continuarea cercetărilor cu suspecţii în stare de arest.

Vineri, cei 20 de tineri au fost aduşi la Curtea de Apel Piteşti pentru judecarea cauzei prelungirii mandatului de arestare preventivă, iar după patru ore de judecată sentinţa a rămas în pronunţare până luni, când suspecţii nu au mai fost aduşi din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea la Curtea de Apel Piteşti.

Acţiunea "Malware" - cum sunt denumite în general fişierele transmise prin internet care provoacă daune computerelor atunci când sunt accesate - s-a soldat cu reţinerea mai multor persoane, confiscare de echipamente IT şi bani, sechestrare de vile, apartamente, autoturisme de lux.

Membrii reţelei din Vâlcea care intrau ilegal în sisteme şi conturi bancare, după care organizau licitaţii fictive pe diferite site-uri, au obţinut peste 400.000 de euro, achiziţionându-şi vile, apartamente şi autoturisme de lux, proporţional cu rolul şi ierarhia pe care o aveau în grup, informează Ministerul Public.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici