Hadăr: Marian Sârbu ne-a spus că Andronescu este "vinovată" pentru coeficienţii pentru Educaţie

Liderul federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a declarat, miercuri, după întâlnirea liderilor sindicali cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, că acesta i-a informat că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este "vinovată" pentru coeficienţii pentru învăţământ din grila legii unice de salarizare.

43 afișări
Imaginea articolului Hadăr: Marian Sârbu ne-a spus că Andronescu este "vinovată" pentru coeficienţii pentru Educaţie

Ministrul Muncii, Marian Sârbu (Montaj foto)

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, a apreciat disponibilitatea ministrului Marian Sârbu de a discuta cu liderii protestatarilor, dar a susţinut că aceste discuţii "sterile, purtate dimineaţa, la o cafea".

"Speranţele noastre sunt aproape nule. Nu credem că vom intra în comisiile parlamentare pentru modificarea legilor, aşa cum ni s-a promis. Ne-am săturat să dea vina unii pe alţii", a subliniat Hadăr.

Liderul "Alma Mater" a mai spus că ministrul Muncii i-a informat pe sindicalişti miercuri că, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, este "vinovată" pentru coeficienţii pentru învăţământ din grila legii unice de salarizare.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, declarat că ministrul Marian Sârbu i-a asigurat de "întreaga sa disponibilitate" în cadrul comisiilor de dialog din Parlament pentru modificarea celor trei legi asumate de Guvern.

"În opinia mea, nu se poate modifica nimic sau se poate modifica totul, aşa cum legea salarizării unice a mai fost modificată înainte de asumare şi, dacă există bunăvoinţă politică, există şi posibilitatea de negociere pentru a schimba coeficienţii în favoarea salariaţilor şi a elimina disponibilizările", a spus Cornea.

Liderul FSLI a susţinut că este nemulţumit de "aroganţa Partidului Democrat Liberal" care "nu a catadicsit să-şi trimită un reprezentant să stea de vorbă cu sindicaliştii şi şi-a închis porţile".

Cornea a spus că sindicaliştii menţin programul de proteste, urmând să organizeze, luni, la nivel naţional, greva generală, la care vor participa peste 800.000 de bugetari din toate domeniile, şi că se strâng semnături pentru declanşarea, din 16 noiembrie, a grevei generale în învăţământ pe termen nedeterminat.

Preşedintele executiv al Federaţiei Spiru Haret, Marius Nistor, a susţinut că PSD este responsabil de aceste legi, pentru că au avut posibilitatea să voteze moţiunea şi să nu permită astfel adoptarea legilor asumate de Guvern.

Pe de altă parte, ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi-a exprimat speranţa ca protestele sindicaliştilor să nu devină de amploare, precizând că mai pot fi aduse anumite modificări la legile asumate de guvern şi în comisiile din Parlament.

"Discuţia a fost minată de contextul politic şi liderii de sindicat vor participa la comisia care va stabili măsuri concrete privind salarizarea în următorii ani. Legea salarizării unice este o lege-cadru şi este asociată anual unor legi speciale pe salarizare, iar în cadrul acestor legi speciale, sindicatele îşi vor putea spune punctul de vedere", a spus Marian Sârbu.

Ministrul a arătat că este important dialogul şi că acesta va continua şi nu se va întrerupe nici până pe 6 decembrie, atunci când este programat cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale, şi nici după.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici