Hidroelectrica finalizează lucrările de protecţie la barajul Porţile de Fier I

Hidroelectrica, cel mai mare producător local de energie şi cea mai aşteptată listare pe piaţa românească de capital, anunţă finalizarea lucrărilor de protecţie la barajul Porţile de Fier I, în urma unei investiţii totale de 82,7 milioane de lei.

263 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica finalizează lucrările de protecţie la barajul Porţile de Fier I

Hidroelectrica finalizează lucrările de protecţie la barajul Porţile de Fier I

„Contractul pentru realizarea investiţiei s-a derulat pe o perioadă de doi ani, realizarea efectivă a lucrărilor în amplasament necesitând şase luni. Vorbim de o intervenţie complexă la acest obiectiv, intervenţie care a necesitat experienţă şi competenţe tehnice ridicate. Este o realizare importantă, care demonstrează angajamentul Hidroelectrica de a dezvolta şi moderniza infrastructura energetică a României şi pentru a asigura un sistem energetic durabil şi sigur pentru generaţiile viitoare”, spune Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, citat de Ziarul Financiar.

Necesitatea execuţiei lucrărilor de protecţie suplimentară a disipatorului barajului Porţile de Fier I a apărut în anul 2008 când, în urma controlului efectuat în zona de regularizare aval a barajului, au fost constatate eroziuni atât la disipator, cât şi în albia Dunării imediat în aval de baraj.

Lucrările au fost realizate în comun de către beneficiarii român şi sârb ai amenajării SHEN Porţile de Fier I, în conformitate cu prevederile acordurilor dintre cele două state.

Barajul deversor Porţile de Fier I, situat pe Dunăre la km 943, aval de localitatea Şip, de pe malul drept, şi amonte de localitatea Gura Văii, de pe malul stâng, a fost construit de România în colaborare cu Republica Serbia şi face parte din Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie (SHEN) Porţile de Fier I.

Hidroelectrica a încheiat anul 2022 cu venituri de 9,1 mld. lei, în creştere cu 40%, şi cu un profit net de 4 mld. lei, plus 32,7%, potrivit raportului acţionarului minoritar Fondul Proprietatea.

Pentru 2023, compania are în plan un profit net de 3,66 miliarde de lei, cu 8,5% sub rezultatul de anul trecut, şi venituri de 11,63 miliarde de lei, în creştere cu 27,8% faţă de 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici