Hossu: Băsescu a vrut să plece de la discuţii, nemulţumit de ideile sindicatelor

Preşedintele Traian Băsescu a vrut să plece de la discuţiile cu liderii confederaţiilor sindicale în timpul prezentării propunerilor sindicaliştilor, fiind nemulţumit de ideile acestora, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

19 afișări
Imaginea articolului Hossu: Băsescu a vrut să plece de la discuţii, nemulţumit de ideile sindicatelor

Hossu: Băsescu a vrut să plece de la discuţii, nemulţumit de ideile sindicatelor (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Întrebat de ce a vrut preşedintele să plece din întâlnirea cu sindicatele, Bogdan Hossu a răspuns: "Nu îi plăcea răspunsul. Crede că este deţinătorul adevărului absolut".

Preşedintele "Cartel Alfa" a mai spus că divergenţele cu Traian Băsescu au început în momentul în care sindicatele au început să-şi prezinte ideile, preşedintele spunându-le că dacă nu acceptă varianta propusă de el pentru reducerea cheltuielilor bugetare, se poate merge pe varianta FMI, care presupune majorarea TVA şi a impozitelor.

Întrebat de ce premierul Emil Boc nu a participat la întâlnirea de mediere, Hossu a precizat că preşedintele Traian Băsescu le-a spus de la începutul discuţiilor că a dorit o întâlnire doar cu sindicatele pentru a afla care este tema medierii, deşi aceasta ar fi fost menţionată în scrisoarea trimisă şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu a discutat, duminică, mai bine de trei ore cu liderii confederaţiilor sindicale, întâlnirea având loc la cererea sindicaliştilor, după ce şeful statului a anunţat măsuri de reducere a pensiilor, a fondului de salarii şi a subvenţiilor.

Liderul Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, la finalul discuţiilor, că sindicaliştii i-au propus preşedintelui mai multe soluţii alternative la măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

Hossu a arătat că în cadrul întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu s-a decis crearea unei structuri de criză din care să facă parte sindicatele, patronatele, reprezentanţi ai Guvernului şi ai partidelor politice, rolul structurii fiind de a analiza măsurile propuse pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar şi soluţiile alternative.

Hossu a spus că prima întâlnire a structurii de criză va avea loc marţi, la ora 11.00, şi a precizat că aşteaptă să vadă care vor fi rezultatele întâlnirii şi în ce măsură vor fi acceptate solicitările sindicatelor pentru a decide dacă vor continua sau nu protestele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici