Hossu: Codul Muncii nu va fi modificat timp de doi ani din cauza alegerilor

Preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, nu crede că va fi modificat Codul Muncii în următorii doi ani din cauza raţiunilor electorale.

1 afișare
Imaginea articolului Hossu: Codul Muncii nu va fi modificat timp de doi ani din cauza alegerilor

Hossu: Codul Muncii nu va fi modificat timp de doi ani din cauza alegerilor

Hossu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că în următorii doi ani vor avea loc în România "patru tururi de alegeri, şi nimeni nu va avea curajul să se pună cu toată mişcarea sindicală".

"Nu cred că va fi vreo organizaţie sindicală care să spună ce bine este să se lucreze 60 de ore la program normal de lucru. Sperăm că vom educa clasa politică asupra noţiunii că Europa socială are componente clare de responsabilizare, inclusiv pe domeniul pieţii muncii", a afirmat Hossu.

El nu crede nici că în perioada următoare vor avea loc mişcări de stradă de amploare, în condiţiile în care Guvernul nu va încerca schimbarea actualei situaţii.

"Se va rămâne, probabil, într-un status-quo general. Nici Guvernul nu va face nimic, nici alţii nu vor încerca să îl dea jos şi toată lumea va aştepta alegerile locale şi cele generale", a spus preşedintele Cartel Alfa.

Liderul filialei Cluj a Cartel Alfa, Grigore Pop, a explicat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă de ce anumite companii susţin majorarea programului de lucru săptămânal de la 48 la 60 de ore şi, în consecinţă, modificarea Codului Muncii.

"Patronatele vor să modifice Codul Muncii, pentru că acum se lucrează 40 de ore plus 8 ore suplimentare care trebuie plătite dublu. Vor să îşi reducă cheltuielile cu forţa de muncă, pentru că dacă lucrează 60 de ore, nu mai există ore suplimentare şi atunci angajaţii sunt plătiţi cu salariile de mizerie de astăzi", a spus Pop.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici