Hossu: Ideea unei singure confederaţii sindicale nu este benefică, ar fi uşor de subordonat unui partid sau Guvernului

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu consideră benefică crearea unei singure structuri sindicale, fiind necesare două confederaţii, pentru a putea exista alternativă, acest lucru fiind posibil dacă membrii de sindicat îl vor impune.

17 afișări
Imaginea articolului Hossu: Ideea unei singure confederaţii sindicale nu este benefică, ar fi uşor de subordonat unui partid sau Guvernului

Hossu: Ideea unei singure confederaţii sindicale nu este benefică, ar fi uşor de subordonat unui partid sau Guvernului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu cred că este nevoie de o coagulare a mişcării sindicale. Ideea creării unei singure structuri nu este benefică pentru că este mult mai uşor de subordonat unui partid politic sau Guvernului", a precizat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a subliniat faptul că este necesar să existe două confederaţii, pentru a putea crea alternativă pentru membrii de sindicat.

În opinia lui Hossu, este posibilă unirea mişcării sindicale în două confederaţii şi se va realiza "cu timpul", dacă membrii de sindicat o vor impune.

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a propus liderilor celorlalte confederaţii sindicale reînceperea discuţiilor din octombrie, în scopul de a crea o mare centrală sindicală care să împiedice Guvernul să ia măsuri împotriva salariaţilor.

Petcu a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că dacă acţiunea de miercuri va eşua, toţi liderii confederaţiilor sindicale vor trebui să reia discuţiile, din octombrie, pentru crearea unei singure structuri sindicale puternice.

"Lansez public încă o dată ideea de unificare sindicală. Dacă acţiunea de mâine (miercuri - n.r.) nu va reuşi, nu ne rămâne decât concentrarea într-o singură structură sindicală sau două, pentru a încerca să ne rezolvăm împreună problemele, nu separat", a spus Petcu.

Liderul CNSLR Frăţia a apreciat că intenţia Guvernului de a modifica Codul muncii nu înseamnă decât o încercare de disoluţie a mişcării sindicale, iar aceasta trebuie împiedicată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici