Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, că o îngheţare a salariilor în acest moment este imposibilă, pentru că ar duce la acutizarea crizei şi implicit la scăderea consumului intern.

14 afișări
Imaginea articolului Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă

Hossu: Îngheţarea salariilor este imposibilă (Imagine: Mediafax Foto)

"Preşedintele Traian Băsescu face afirmaţii contradictorii. Este imposibilă măsura de îngheţare a salariilor, pentru că va duce la o cădere bruscă a puterii de cumpărare, pe fondul creşterii preţurilor şi implicit la acutizarea crizei, deoarece va scădea consumul intern", a spus Hossu.

De asemenea, întrebat dacă această măsură de îngheţare a salariilor şi pensiilor timp de şase luni a fost luată în discuţie de partenerii sociali la întâlnirile din ultimele două săptămâni, de la Ministerul Finanţelor, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, a negat că ar fi avut loc astfel de discuţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei.

Citeşte şi:

Băsescu: Am anunţat CE că "intenţionăm un împrumut" sub supravegherea FMI

Băsescu: Nu este drept să iei şi salariu şi pensie de la stat în acelaşi timp

Băsescu: Perioada de graţie pe care o acord Guvernului se opreşte la prezentarea bugetului

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici