Hossu: Protestatarii au cerut returnarea legii pensiilor şi intervenţia în demiterea Guvernului Boc

Peste 8.000 de sindicalişti afiliaţi la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa au mers până la porţile Palatului Cotroceni, unde s-a cerut şefului statului returnarea către Parlament a Legii pensiilor şi intervenţia publică a preşedintelui de solicitare a demiterii Guvernului Boc.

17 afișări
Imaginea articolului Hossu: Protestatarii au cerut returnarea legii pensiilor şi intervenţia în demiterea Guvernului Boc

Hossu: Protestatarii au cerut returnarea legii pensiilor şi intervenţia în demiterea Guvernului Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a organizat vineri o amplă acţiune de protest, la care au participat sindicalişti din cadrul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), din cadrul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), administraţiei publice locale şi centrale, precum şi federaţii sindicale din sectoare economice (metalurgie, construcţii de maşini, electronică electrotehnică, agricultură, construcţii civile, chimie petrochimie, mine-energie), toate membre ale CNS Cartel Alfa. La protest au participat mai mult de 8.000 de sindicalişti", potrivit liderului Bogdan Hossu.

Potrivit acestuia, protestatarii au cerut demisia Guvernului Emil Boc ca urmare a incapacităţii acestuia de a gestiona şi soluţiona situaţia de criză şi a modului de încercare de rezolvare a acesteia prin transferarea întregii poveri către lucrători.

"Sindicatele afiliate la Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa, prin vocile a mai mult de 8.000 de protestatari aflaţi în stradă, în faţa Guvernului, au cerut încetarea disponibilizărilor, renunţarea la modificări preconizate în Codului Muncii, a îngheţării salariului minim şi a noii legi de salarizare pentru sectorul bugetar. A urmat un marş până la porţile Palatului Cotroceni, unde s-a cerut preşedintelui returnarea către Parlament a Legii pensiilor şi intervenţia publică a preşedintelui de solicitare a demiterii Guvernului Boc" susţine Hossu.

Un miting fără precedent a avut loc, vineri, în faţa Administraţiei Prezidenţiale, la care au participat mii de poliţişti, iniţial protestul, legal, având loc în faţa sediului Guvernului. Concret, câteva mii de sindicalişti, majoritatea purtând uniforme ale diverselor instituţii ale statului, în principal poliţişti, au trecut în ilegalitate, participând, în numele disperării cauzate de scăderea nivelului de trai, la un marş neautorizat care a bulversat grav traficul în Capitală.

Aproximativ 6.000 de manifestanţi au plecat de la Guvern, însă pe drum li s-au alăturat alte 1.500-2.000 de persoane. Protestatarii au ajuns la Cotroceni, unde au huiduit, strigat şi au aruncat cu pet-uri, caschete şi lumânări spre intrarea oficială. Lideri ai sindicaliştilor au fost primiţi de un consilier de stat, care le-a ascultat revendicările şi le-a transmis faptul că preşedintele Traian Băsescu nu va discuta cu ei, considerând ilegal protestul.

Bogdan Hossu şi ceilalţi lideri sindicali ai "Cartel Alfa" le-au propus sindicaliştilor care protestează la sediul Preşedinţiei să plece vineri şi să revină la Palatul Cotroceni în 7 octombrie, când va fi organizat mitingul de Ziua Muncii Decente, spunându-le că atunci vor fi mult mai mulţi.

Jandarmeria a anunţat că organizatorii protestului vor fi amendaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici