Hossu: Reglementarea şomajului tehnic şi rezolvarea situaţiei cărţilor de muncă sunt priorităţi

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, susţine că, la ora actuală, în România există două priorităţi majore, respectiv apariţia imediată a unei Ordonanţe de Urgenţă care să reglementeze şomajul tehnic şi rezolvarea situaţiei privind eliminarea cărţilor de muncă.

12 afișări
Imaginea articolului Hossu: Reglementarea şomajului tehnic şi rezolvarea situaţiei cărţilor de muncă sunt priorităţi

Hossu: Reglementarea şomajului tehnic şi rezolvarea situaţiei cărţilor de muncă sunt priorităţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Aflat, sâmbătă, la Zalău, pentru o şedinţă cu liderii sindicatelor afiliate din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că prima din cele două probleme este cu impact imediat, în timp ce a doua - la fel de importantă - va avea efect pe termen mediu şi lung.

"Sunt două priorităţi majore la ora actuală în România şi anume apariţia unei Ordonanţe de Urgenţă care să reglementeze şomajul tehnic şi a doua este problema legată de dispariţia cărţilor de muncă. Nu este o problemă că dispar, dar trebuie găsit neapărat un mecanism de obligare a angajatorului să dea o situaţie lunară care să poată fi folosită de angajat ca dovadă a achitării contribuţiilor la fondul de pensii", a spus Hossu.

Potrivit sursei citate, în caz contrar, se va ajunge la cazuri în care persoane ajunse la pensionare nu vor putea dovedi achitarea contribuţiilor la fondul de pensii, riscând să îşi piardă dreptul la pensie.

Bogdan Hossu a afirmat că, în aceste condiţii, vor fi generate alte blocaje, întreaga situaţia riscând să se transforme într-o "bombă socială" la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici