Video Hunedoara: Trei răniţi grav într-o explozie

Trei persoane, printre care o fetiţă de şase ani, au fost rănite grav într-o explozie puternică produsă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, care a distrus 19 apartamente din blocul D1-8, de pe strada Prutului, din municipiul Hunedoara, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

7 afișări

Explozia s-a produs puţin timp după ora 4.00, la etajul întâi al unui bloc situat în Micro 6, un cartier sărac din municipiul Hunedoara. Trei persoane, printre care şi o fetiţă de şase ani, care erau în apartamentul de la etajul întâi, unde s-a produs explozia, au fost transportaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

"M-a trezit din somn o bubuitură. Au început să cadă toate prin casă. Am ieşit pe casa scării. Vecina era dezbrăcată, toată arsă, iar vecinul şi nepoata lor aveau hainele arse. I-au dus cu ambulanţele la spital", a declarat Sebastian Marius Lupuşor, care locuieşte în apartamentul de lângă cel unde s-a produs explozia.

Echipajele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara" au ajuns imediat în zonă. Locatarii din cele 19 de apartamente de pe scara unde a avut loc deflagraţia au fost scoşi din locuinţe şi li s-a interzis accesul în bloc. Oamenii s-au adunat în faţa blocului. În zonă, au ajuns reprezentanţii E.ON Gaz care încearcă să afle motivul producerii deflagraţiei şi reprezentaţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii Hunedoara care vor stabili dacă a fost sau nu afectată structura de rezistenţă a blocului.

Primarul municipiului Hunedoara, Nicolae Schiau, care a ajuns în zona unde a avuit loc explozia, a spus că întruneşte Comisia locală pentru situaţii de urgenţă pentru a găsi o soluţie pentru familiile ale căror locuinţe au fost afectate de deflagraţie.

"Situaţia este gravă. Din câte am înţeles de la anchetatori, este posibil ca explozia să fi fost produsă de o acumulare de gaze. În apartamentul unde s-a produs deflagraţia erau un boiler pe gaz şi un covector. Cauzele o să se afle. Noi acum trebuie să vedem ce facem cu oamenii. Trebuie să le găsim locuinţe temporare. Nu avem apartamente disponibile, prin urmare, vom încerca să-i cazăm într-un internat de liceu", a afirmat primarul Schiau.

"Trei persoane au fost duse la spital şi cu arsuri de gradele lll şi lV pe o mare parte din suprafaţa corpului. Scara B a blocului de patru etaje, 19 apartamente si un magazin, a fost afectată în întregime de explozie. Deflagraţia a distrus şi geamurile de la Şcoala Generală Nr. 12 aflată în apropiere, dar şi de la blocurile situate pe o rază de aproximativ o sută de metri. De asemenea, explozia a afectat şi trei autoturisme parcate în apropierea blocului. Până în prezent, nu s-a stabilit originea scurgerii de gaz metan care a provocat explozia. Structura de rezistenţă a blocului va fi evaluată de specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii", a declarat, duminică, prim adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Iancu de Hunedoara", colonelul Cornel Nasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici