Ialomiţianu: Deblocăm stimulentele pe august şi septembrie, după analiza unei comisii

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, le-a spus, joi, angajaţilor care protestează în instituţie, după discuţiile cu liderii sindicali, că stimulentele pe august şi septembrie vor fi deblocate, după ce o comisie formată din sindicalişti şi reprezentanţi ai MFP va analiza modul de acordare.

43 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Deblocăm stimulentele pe august şi septembrie, după analiza unei comisii

Ialomiţianu: Deblocăm stimulentele pe august şi septembrie, după analiza unei comisii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ialomiţianu a mai spus că vrea să vadă modul în directorii din minister au repartizat aceste stimulente, astfel încât cei care au muncit să fie răsplătiţi.

Ministrul a precizat că deblocarea stimulentelor pe lunile august şi septembrie se va face după finalizarea analizei de către comisia desemnată în acest scop.

"Sunt convins că mulţi dintre cei de aici au muncit, nu vrem ca directorii să fie beneficiari ai acestor stimulente", le-a spus Ialomiţianu angajaţilor care protestează de peste 24 de ore pe holurile Ministerului Finanţelor.

El a reafirmat că marţi va fi votată în Parlament noua Lege de salarizare unitară şi astfel va fi asigurată o salarizare echitabilă pentru angajaţii din Ministerul Finanţelor.

"Am cerut Parlamentului să treacă marţi legea, după care Ministerul Finanţelor va fi pe locul trei la salarizare şi nu mai trebuie să fiţi cu teamă", a mai spus Ialomiţianu.

El a subliniat că, după votarea Legii salarizării, salariile vor fi decente şi angajaţii nu vor mai depinde de aceste stimulente.

Aproximativ 200 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor protestează de peste 24 de ore pe holurile instituţiei, cerând să le fie acordate stimulentele.

Alţi peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitală şi de la trezorerii protestează în faţa Ministerului Finanţelor Publice, aceştia alăturându-se, joi dimineaţă, colegilor din instituţie.

Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici