Ialomiţianu: Reduceri de personal vor fi efectuate în structuri care necesită costuri mari

Reducerile de personal vor fi efectuate, anul viitor, în structuri care necesită cheltuieli foarte mari şi nejustificate de funcţionare, programul de restructurare a instituţiilor subordonate ministerelor Administraţiei şi Finanţelor urmând să continue şi anul viitor, potrivit ministrului Finanţelor.

119 afișări
Imaginea articolului Ialomiţianu: Reduceri de personal vor fi efectuate în structuri care necesită costuri mari

Ialomiţianu: Reduceri de personal vor fi efectuate în structuri care necesită costuri mari (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat marţi de jurnalişti, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, dacă bugetarii "pot sta liniştiţi" anul viitor, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a răspuns afirmativ, amintind că salariile au fost majorate cu 15% în sectorul bugetar.

"Sigur că noi dorim un stat suplu, eficient. Acolo unde nu se justifică un număr de salariaţi, pentru că Guvernul îşi îndeplineşte obiectivul privind reducerea birocraţiei (...), în unele locuri, vom avea reduceri de personal, pentru că sunt cheltuieli foarte mari cu funcţionarea instituţiilor şi acestea uneori nu se justifică", a spus Ialomiţianu.

Întrebat dacă vorbeşte despre reduceri de personal la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi la Ministerul Finanţelor, Ialomiţianu a arătat că el răspunde numai de Ministerul de Finanţe.

"Eu trebuie să fac această instituţie mai suplă, mai eficientă, contribuabilii să fie mulţumiţi, iar pe linia prevenirii şi combaterea evaziunii să avem rezultatele cele mai bune. Noi avem programul de restructurare, îl continuăm, pentru că viaţa ni-l cere", a spus ministrul.

Solicitat să explice dacă reducerea de personal vizează 2.000 de angajaţi de la Finanţe, conform unor declaraţii anterioare, ministrul a răspuns afirmativ.

"Atâta s-a estimat, dar în urma reorganizării vom şti ce avem de făcut", a spus Ialomiţianu.

Ministrul Finanţelor a declarat, în urmă cu o săptămână, că proiectele în derulare vor duce la reducerea personalului în 2011, atât la nivelul ministerului, cât şi la nivelul structurilor teritoriale.

El anunţase anterior că peste 6.000 de angajaţi din structurile subordonate Ministerului Finanţelor ar urma să fie disponibilizaţi în urma unui proces de restructurare a instituţiei care urmăreşte reducerea birocraţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici